Ruta que parteix de la plaja Llarga de Roda de Berá i arriva a Torredembarra, passant per el Port Romá i les zones de marismes i dunes de els Muntanyans i Creixell.
La tornada es fa per el cami de ronda de la platja.
Comença el itinerari al túnel de entrada a la platja, cami dels campistes del Camping Estel. Al seu interior a mena de grafitti hi ha pintats llocs d’interes de Roda de Berà.
Ens trobarem amb zones dunars “Els Madalers” L’ecosistema dunar dels Madalers representa un dels darrers testimonis dels ambients litorals sorrencs de caire natural de les nostres costes, sent l’última representació dins el municipi de Roda de Berà.. Es tracta d’ambients que conformen paisatges altament representatius del nostre litoral primitiu, per tant, de com eren les nostres costes prèviament a que fossin intensament transformades pel desenvolupament urbanístic de les últimes dècades.
Port Roma, urbanització marítima del municipi del Creixell. També anomenat Murtra. Está creuat per el Torrent de Cal Setró que baixa de la Serra Llarga passant per Roda de Berà.
La Platja del Creixell, on també hi ha el Club Nàutic de El Creixell i zones de dunes, espai de platges verdes i parc natural protegit.
Muntanyans (Estany del Saler) i Platja espai natural de Torredembarra circumscrit a l’àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell, inclosa a la vegada en una platja de set quilòmetres de longitud compartida amb les poblacions de Creixell i Roda de Berà. El seu principal valor és el de conservar ecosistemes (dunes i maresmes sobretot) ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana. Platja de Torredembarra i Creixell, també conegut com Els Muntanyans-Gorg o els Salats i Muntanyans de Torredembarra i Creixell.
Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada per Joan Blai.
TRAÇAT: Senzill i generalment per pista sense asfaltar. Pràcticament planer.
AIGUA: Existència de fonts només en les poblacions de Torredembarra i Creixell.
PRECAUCIONS: Durant l’estiu i els dies més calorosos portar aigua suficient i protecció solar (crema, gorra, ulleres de sol). Absència d’ombres. En el punt que es creua la carretera, fer-ho pel pont subterrani. Evitar entrar en els camps de conreu i sobretot trepitjar les zones llaurades.
METEO: Evitar les hores de màxima insolació. No hi ha ombres !!!
TERRENY: Camí planer sense gaires dificultats.
MATERIAL: Ulleres sol, calçat còmode, aigua. BTT. Recanvis, no hi ha facilitat per a trobar botigues especialitzades. En totes les rutes de BTT es recomana portar casc i guants.
ALTRES EQUIPAMENTS: Cal Cabaler, centre d’interpretació de Creixell. Hi ha algun plafó informatiu que es pot escoltar en els arxius d’àudio. Fonts només en les poblacions.