Presentació / Rutes saludables / 98-99 El Vendrell (via verda) a Creixell

98-99 El Vendrell (via verda) a Creixell

Per pistes ciclables de El Vendrell fins a Creixell.

Aquest tram és complicat per navegar. La via principal, la N-340 aclapara els millors passos per a circular. Com que no està habilitada per anar en bicicleta no ens queda altre remei que tirar de camins rurals. Prendrem moltes interseccions i travessarem molts nuclis, que si bé no estan preparats per la bici son prou segurs.

Descripció

El tram comença a la meitat de la via verda de El Vendrell. Hi ha un encreuament amb un arbre i un banc on farem un tirabuixò per a passar per sota les vies del tren.

vendrell creixell 1

El pas soterrat pot estar inundat, aneu en compte.

vendrell creixell 2

Deixem el camí asfaltat en aquest encreuament i torçem a l’esquerra direcció Sud.

vendrell creixell 3

Ara circulem per una pista de terra entre vinyes i oliveres que ens permet travessar la C-32 sota un pont.

vendrell creixell 4

Passem pel costat d’una pista de kàrting. Més endavant travessem el barri de La Creu pel carrer Enllaç. En quest punt esteu molt a prop de l’estació de tren de Sant Vicenç de Calders.

vendrell creixell 5

Sortint del barri de La Creu pel carrer Enllaç, trobarem una carretera asfaltada secundària.

vendrell creixell 6

Porta pòc trànsit i només és utilitzat per els pocs residents i estiuejants de la zona.

vendrell creixell 7

A més, hi ha punts com aquest túnel que eviten que els cotxes agafin grans velocitats. Per cert, aquí teniu prioritat de pas segons la senyalització:

vendrell creixell 8

Aquesta carretera es troba amb la N-340. En aquest punt, girem a la dreta per travessar-la sota d’aquest pont.

vendrell creixell 9

Llavors seguim el camí de Les Pedreres. És una pista rural asfaltada que primer passa per una urbanització abandonada. Més tard travessa el tren en aquest pont.

vendrell creixell 10

Deixem el camí de Les Pedreres en aquest punt de la foto. Aquí seguirem ara la línia d’un trasvassament d’aigua. És una via de manteniment. Si us hi fixeu a la imatge, el asfalt va ser tallat i tornat a posar (en un color més clar) quan s’hi van posar les canonades.

vendrell creixell 11

Seguir el trasvassament no és fàcil. Les canonades admeten més pendents que els cotxes i a més no hi ha necessitat de mantenir el camí net i llis.

vendrell creixell 12

vendrell creixell 13

Baixem pel carrer Cònsul Sura.

vendrell creixell 14

Fins al carrer Les Planes, que de fet és un camí rural asfaltat.

vendrell creixell 15

A partir d’ara, el track té continus canvis de direcció. Per no fer pesada la descripció podeu veure a la imatge per on va el tram. Seguiu el track fins arribar a Creixell.

vendrell creixell 16

Amb això arribariem a Creixell, a la avinguda Catalunya, que és també la carretera TP-2112.

vendrell creixell 17

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col·laboració.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada per CycloCat.

Fitxa Tècnica

 

 

 

 

 

Consells

TRAÇATSenzill i generalment per pista asfaltada. Pràcticament planer. El tram d’arribada a Creixell circula per carrers transitats, precaució.

AIGUA: Existència de fonts només en les poblacions de Torredembarra i Creixell.

PRECAUCIONS: Durant l’estiu i els dies més calorosos portar aigua suficient i protecció solar (crema, gorra, ulleres de sol). Absència d’ombres. En el punt que es creua la carretera, fer-ho pel pont subterrani. Evitar entrar en els camps de conreu i sobretot trepitjar les zones llaurades. 

METEO: Evitar les hores de màxima insolació. No hi ha ombres !!!

TERRENY: Camí planer amb dificultats.

MATERIAL: Ulleres sol, calçat còmode, aigua. BTT. Recanvis, no hi ha facilitat per a trobar botigues especialitzades. En totes les rutes de BTT es recomana portar casc i guants.

ALTRES EQUIPAMENTS: Cal Cabaler, centre d’interpretació de Creixell. Hi ha algun plafó informatiu que es pot escoltar en els arxius d’àudio. Fonts només en les poblacions.

Guarda aquesta ruta en format GPX

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial