Presentació / Rutes saludables / 99-130 Creixell a Altafulla

99-130 Creixell a Altafulla

Per pistes ciclables de Creixell fins a Altafulla.

Aquí tenim un altre tram de navegació complicada. Encara que aquí intentem detallar al màxim el camí, sempre recomanem untilitzar un navegador GPS.

Mica en mica anem deixant enrera les vinyes del Penedès i ens endinsem al Camp de Tarragona. Les Vinyes canvien per oliveres i avellaners. La ruta passa més a prop de la costa i tornem a veure el mar. Continuem evitant la N-340 utilitzant urbanitzacions i camins rurals asfaltats rústicament.

Descripció

El tram comença a Creixell. Seguim l’avinguda Mediterrània, que va paral·lela a la N-340. Després busquem continuïtat amb la avinguda de l’Oceà Atlàntic.

Creixell 1

Sortim de Creixell per la mateixa avinguda que ara es transforma en camí rural asfaltat.

Creixell 2

Passem la N-340 per sota un pont i al cap d’uns metres ja estem a les afores de Clarà. Llavors prenem el carrer dels Caus (camí de la dreta a la imatge) per a donar la volta per fora de Clarà.

torredembarra 1

Seguint pel carrer dels Caus, trobarem la carretera T-210. Podem evitar travessarla a nivell utilitzant un petit túnel a l’esquerra.

Clara

Seguim per carrer dels Caus i travessem el cami del Moro, que ens permetria arribar també de manera segura a Clarà. Aquest camins son realment poc utilitzats i circular-hi en bicicleta és un plaer.

Clara 2

A cert punt, el carrer dels Caus gira 90 graus a l’esquerra, no us despisteu. Ara baixarem i entrarem al nucli urbà de Torredembarra.

cami dels caus

Proposem seguir la avinguda Sant Jordi per creuar Torredembarra. Ens trobarem la carretera T-214, que haurem de remuntar per uns metres.

torredembarra 2

Llavors deixem la carretera T-214 i prenem direcció Oest, cap a un centre d’equitació.

torredembarra 3

Hi ha uns murals ben curiosos…

grafitti torredembarra

Seguim el camí rural dels murals fins a la cruïlla de l’imatge i girem a l’esquerra direcció Sud-Oest pel camí de l’Oliverot cap a Altafulla.

Altafulla bici 1

El camí de l’Oliverot és poc transitat. Els portarà directes a Altafulla per la zona de l’escola El Roquissar i el camp de futbol.

cami oliverot

Proposem la següent ruta per travessar Altafulla. Té cert desnivell, prepareu-vos.

roquissar altafulla

I acabem el tram en aquest punt d’Altafulla. Si mirem en direcció del carrer de l’Ermita intuirem la silueta del castell d’Altafulla.

castell Altafulla

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col·laboració.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada per CycloCat.

Fitxa Tècnica

 

 

 

 

 

Consells

TRAÇATSenzill i generalment per pista asfaltada. Pràcticament planer. El tram d’arribada a Creixell circula per carrers transitats, precaució.

AIGUA: Existència de fonts només en les poblacions de Torredembarra i Creixell.

PRECAUCIONS: Durant l’estiu i els dies més calorosos portar aigua suficient i protecció solar (crema, gorra, ulleres de sol). Absència d’ombres. En el punt que es creua la carretera, fer-ho pel pont subterrani. Evitar entrar en els camps de conreu i sobretot trepitjar les zones llaurades. 

METEO: Evitar les hores de màxima insolació. No hi ha ombres !!!

TERRENY: Camí planer amb dificultats.

MATERIAL: Ulleres sol, calçat còmode, aigua. BTT. Recanvis, no hi ha facilitat per a trobar botigues especialitzades. En totes les rutes de BTT es recomana portar casc i guants.

ALTRES EQUIPAMENTS: Cal Cabaler, centre d’interpretació de Creixell. Hi ha algun plafó informatiu que es pot escoltar en els arxius d’àudio. Fonts només en les poblacions.

Guarda aquesta ruta en format GPX

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial