Presentació / Rutes saludables / Anell verd (2). Creixell-Roda de Berà

Anell verd (2). Creixell-Roda de Berà

Castell, esglésies, màquia i geologia.

Recorregut de curta durada i distància, per pista forestal en desús que comunicà històricament aquestes dues poblacions. Camins vorejats de marges de pedra, entre plantacions de garrofers i oliveres. 

Descripció

Ideal per a fer amb BTT, pels més experimentats recomanem unir-lo amb el tram anterior que ve de Torredembarra.

Sortim de Creixell després de fer una visita al majestuós Castell, l’Església de Sant Jaume i la Torre de Ca la Miquelina, donem una ullada al mirador, des d’on veiem el Mar mediterrani i sortim del poble donant la volta a l’església en direcció nord-est.

El recorregut avança per una pista forestal en males condicions i que ja no és transitada per vehicles de motor, circulem entre la màquia mediterrània i camps de garrofers. Aviat deixem la pista que segueix a mà esquerra cap a la urbanització La Coma i l’ermita de la Mare de Déu de Fàtima, nosaltres seguim recte per un sender i trobem un curiós aflorament geològic, que en èpoques de pluja forma una bassa als seus peus que pot acollir diferents espècies d’amfibis. Pocs metres més enllà el sender es converteix en una pista asfaltada que s’uneix amb l’una pista que va de Roda de Berà a la urbanització. Aquí el trànsit de vehicles pot ser més continu.

Seguim envoltats de camps de garrofers i oliveres. Creuem per un pont l’autopista AP-7 i arribem a la carretera de Roda de Berà a Bonastre que seguim en direcció a Roda i en pocs minuts per la primera entrada ens dirigim a l’església de Sant Bartomeu.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada per GEPEC.

Fitxa Tècnica

 FloraPaisatgesArquitectura A peu i en bici A peu i en bici
 Familiar Familiar
 travessia
 km
0h 55′ (25′ en BTT)
 50m
 

Gràfica de desnivell

Consells

TRAÇATSenzill i generalment per pista sense asfaltar. Desnivell suau. Petit tram de sender abans de l’aflorament geològic. Ideal per a fer amb BTT, pels més experimentats recomanem unir-lo amb el tram anterior que ve de Torredembarra.

AIGUA: Existència de fonts només en les poblacions de Creixell i Roda de Berà.

PRECAUCIONS:  Durant l’estiu i els dies més calorosos portar aigua suficient i protecció solar (crema, gorra, ulleres de sol). Absència d’ombres, excepte algun tram curt que va per bosc. En la parada de geologia, no acostar-se a les vores del tallat. Evitar entrar en els camps de conreu i sobretot trepitjar les zones llaurades. 

METEO: Evitar les hores de màxima insolació. No hi ha ombres !!!

TERRENY: Camí amb poc desnivell. Per anar amb BTT, camí rocós amb bonys pronunciats

MATERIAL: Ulleres sol, calçat còmode, aigua. BTT. Recanvis, no hi ha facilitat per a trobar botigues especialitzades. En totes les rutes de BTT es recomana portar casc i guants.

ALTRES EQUIPAMENTS: Cal Cabaler, centre d’interpretació de Creixell. Hi ha algun plafó informatiu que es pot escoltar en els arxius d’àudio. Fonts només en les poblacions.

Guarda aquesta ruta en format GPX

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial